Autor: CroExpress

Inicijativa Moja domovina poziva sve Hrvate u domovini i dijaspori na zajedničku molitvu na blagdan Božanskog milosrđa, 19. travnja u 15 sati kada bi svi u jedan glas izrekli Posvetnu molitvu domovine i dijaspore.

‘Predraga braćo i sestre u Kristu našem Gospodinu, Ne mogu se više o(du)pirati sve većoj silini nadahnuća koje me navodi da svi zajedno, kao Narod Božji, uzdignemo jednodušno svoje molitve Gospodinu. Učinimo to istodobno, istoga dana, svi mi koji se nalazimo u Domovini i svi mi koji se nalazimo izvan Domovine, okupljeni toga dana u Hrvatski molitveni sabor.

Velika teška zaraza i potres glavnog grada pohodili su nas usred korizmenog vremena, četvrte Korizmene nedjelje u kojoj odjekuje Psalam 23: Gospodin je pastir moj…

Stoga je ovo vrijeme posebno – jer On veli: Evo sad je vrijeme milosno, evo sad je vrijeme spasa. ( II Poslanica Korinćanima 6:2 )
I još: U vrijeme milosti usliših te i u dan spasa pomogoh ti. Stoga uznesimo svoje prošnje, jer rečeno je: … ako dvojica od vas na zemlji jednodušno zaištu što mu drago, dat će im Otac moj, koji je na nebesima. Jer gdje su dvojica ili trojica sabrana u moje ime, tu sam i ja među njima. ( Matej 18, 19-20 )

Kako li će tek biti kada se svi mi iz Domovine i svi mi izvan Domovine – svi mi iz Dijaspore – okupimo na dan svetkovine Božanskog Milosrđa, u milosni sat, u jednostavnosti iskrene molitve ! U tome neka su s nama sveti, blaženi i sluge Božji roda i naroda hrvatskoga, zajedno s anđelima i arkanđelima savjetnicima i zaštitnicima Hrvatske i hrvatskih institucija, kao i svakog od nas ponaosob, te sveci-zaštitnici, u zajedništvu s cijelim Nebom.’, stoji u pozivu Željka Krnjaka iz Inicijative.

Priključite se Inicijativi i u molitvi devetnice Božanskom milosrđu, detalje pogledajte ovdje.

Datum objave: 14.04.2020.