Vjernici iz Hrvatske katoličke misije Zürich uputili su se na hodočasnički put u Lurd, jedno od najpoznatijih marijanskih svetišta na svijetu.

Trenutno u Lurdu boravi velik broj hodočasnika, a među njima su i mnogi Hrvati koji su došli iz raznih dijelova Europe kako bi izrazili svoju vjeru i zahvalnost.

Lurd, malo mjesto smješteno u južnoj Francuskoj, postalo je poznato po Marijanskim ukazanjima koja su se dogodila 1858. godine. Tisuće vjernika svake godine posjećuje ovo svetište s nadom u iscjeljenje, duhovni rast i molitvenu potporu.

U katoličkoj misiji u Zürichu, vjernici redovito prakticiraju svibanjsku pobožnost posvećenu Blaženoj Djevici Mariji. Stoga je prirodno da se jedan dio misije odlučili uputiti u Lurd kako bi izrazili svoju zahvalnost Gospi za sva primljena dobra. Ovaj čin vjere i predanosti pokazuje koliko je Marija važna u njihovim životima i koliko im znači.

Dok se mnoštvo vjernika okuplja u Lurdu, posebna pozornost posvećuje se molitvi za bolesne. Velik broj bolesnika nalazi se u ovom svetištu, nadajući se ozdravljenju i utjehi. Vjernici iz Hrvatske katoličke misije Zürich zajedno s drugim hodočasnicima u Lurdu će moliti za sve one koji su se povjerili njihovim molitvama, noseći njihove nakane pred Gospu.

Osim duhovnog aspekta, hodočašće u Lurd pruža i priliku za međusobno zajedništvo. Vjernici iz različitih krajeva svijeta susreću se, razmjenjuju iskustva i nadahnjuju jedni druge na ovom svetom mjestu. Uz to, svibanj je posebno vrijeme to je Gospin mjesec što dodatno pridonosi duhovnoj atmosferi i osjećaju blizine Božje prisutnosti.

Hodočasnici iz Hrvatske katoličke misije Zürich, nadaju se da će ovo hodočašće u Lurd donijeti obilje blagoslova, duhovnog ispunjenja i snagu za daljnje jačanje vjere.


Autor: CroExpress Datum objave: 19.05.2023.