Policija po nalogu europskog tužitelja pretražuje kuće i poslovne prostore voditeljice iz HAMAG BICRO-a Magdalene Dovečer i vlasnika grafičkog obrta iz Nedelišća Tihomira Pajića uhićenih u srijedu ujutro zbog namještanja milijun kuna vrijednog natječaja.

Prema neslužbenim informacijama osumnjičena je svom rođaku namjestila izradu promotivnog materijala za projekt spajanja općina u Hrvatskoj.

U kratkom priopćenju Ured europskog tužitelja izvijestio je da se dokazne radnje koje provode odnose na dvije osobe za koje se sumnja da su počinile kaznena djela nezakonitog pogodovanja i poticanja na nezakonito pogodovanje vezano uz javnu nabavu usluga putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) za projekt financiran sredstvima EU.

Ured europskog javnog tužitelja će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti, navode u priopćenju.

Nakon pretraga i ostalih tzv. dokaznih radnji u Čakovcu i Mihovljanu te sjedištu obrta u Nedelišću uhićeni će biti odvedeni na ispitivanje u Ured europskog tužitelja koji će potom odlučiti o pokretanju istrage.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 21.09.2022.