Autor: CroExpress

On smatra da je sve smišljeno kako bi se ostvarila zarada od milijuna hodočasnika. Kaže da se najviše pažnje poklanja prodaji jeftinog nakita i kućama za iznajmljivanje hodočasnicima.

Biskup je nazvao međugorska ‘pojavljivanja Gospe’ skandalom i ‘djelom samog vraga’, navodeći kako se u Vatikanu sve više čuju glasovi koji traže konačan ‘obračun’ s prevarantima, prenosi Catholic Light.

O Međugorju su brojni svjetski mediji objavili reportaže, a mainstream mediji uglavnom su dovodili u pitanje autentičnost tvrdnji vidjelica, kao i samog svetišta.

‘Sve je to velika prijevara, ali moje riječi kao ni apeli biskupa neće ništa promijeniti jer će mase dolaziti i dalje’, prije deset godina komentirao je pokojni don Grubišić.

Pri tom je aludirao na veliki biznis organiziranih odlazaka u Međugorje kada se vjernicima govorilo u koliko točno sati će se Gospa ukazati i kada točno ima poruku za vjernike.

Osim toga, fenomen Međugorja uključuje i telefonske linije s posebnim tarifama na kojima svaki dan možete čuti navodne Gospine dnevne poruke. Medalje i kipovi se prodaju na desecima web stranica, a u prodaju su se uključile i brojne američke, argentinske i australske tvrtke.

Prodaju se majice, ručnici, zastave, upaljači, naplaćuju se predavanja, a na prodaju je stavljeno i kamenje iz Međugorja.


Izvor: novizivot.net


Datum objave: 03.08.2019.