CroExpress

Premijer i predsjednik stranke, Andrej Plenković nosit će listu u 1. izbornoj jedinici, gdje se nalazi i Zvonko Milas koji je 17. studenog 2016. godine u Vukovaru, imenovan državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.



Na HDZ-ovoj listi 1. izborne jedinice, Zvonko Milas se nalazi na visokom 4. mjestu.


Sudjelovao je u obrambenom Domovinskom ratu kao aktivan vojnik, zapovjednik topništva u obrani Vukovara, nositelj je čina pukovnika te pomoćnik načelnika za pješaštvo u Upravi rodova KoV (OS RH). Nakon Domovinskog rata voditelj je u Oružanim snagama Republike Hrvatske, u Odjelu borbene spremnosti, stručni savjetnik u Ministarstvu obrane Republike Hrvatske, u Odjelu za tranziciju, ravnatelj Zaklade hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji te u mandatu od 2011. do 2015. godine saborski zastupnik na listi HDZ-a. Trenutačno obnaša funkciju državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.
Nositelj je brojnih odlikovanja i priznanja. Dobitnik je Reda Nikole Šubića Zrinskog, Reda hrvatskog trolista, Reda hrvatskog pletera, Spomenice Domovinskog rata, Spomenice Domovinske zahvalnosti, Medalje ‘Oluja’ te Spomen plakete Vukovar 1991. Od 2002.-2016. bio je predsjednik Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata, a potom i član od 2009. i predsjednik od 2010. do 2011. godine Programskog vijeća HRT-a.
Uz Milasa i Plenkovića, koji nosi listu u 1. izbornoj jedinici, kratko su se na predizbornom skupu u Zagrebu predstavili i drugi kandidati u toj jedinici:

Željko Reiner, Nina Obuljen Koržinek, Darko Klasić, Željko Turk, Ljubica Lukačić, Mario Kapulica, Ivan Ćelić, Marica Jančić, Ivan Vidiš, Mislav Herman, Miljenko Filipović i Ivo Lučić.
Cijeli Milasov govor poslušajte u nastavku:


Predstavljanje kandidata na listi za I. izbornu jedinicu HDZ-a… #sigurnahrvatska #hdz #dopobjede #zvonkomilasObjavljuje Zvonko Milas u Subota, 20. lipnja 2020.


Druženje nakon svete mise za Dan župe Bezgrješnog Srca Marijina na Jordanovcu u Zagrebu.

#hdz #maksimir #sigurnahrvatska #dopobjedeObjavljuje Zvonko MilasSubota, 20. lipnja 2020.

Datum objave: 20.06.2020.