Bavarski ministar unutarnjih poslova Joachim Herrmann razmatra zatvaranje granica ako eskalira situacija s koronom u susjednim zemljama, javlja austrijski medij oe24.at.

“Rasprava o pojačanoj graničnoj kontroli mogla bi se ponovno rasplamsati ako situacija s infekcijama u susjednim zemljama izmakne kontroli”, rekao je političar CSU-a novinarima medijske kuće Funke.

Ova promjena će imati negativne posljedice i na zimski turizam, jer će atraktivne skijaške destinacije morati malo pričekati njemačke turiste.

 “Istovremeno, naš fokus pažnje su i poslovni subjekti s intenzivnim putovanjima u neke od susjednih zemalja, uglavnom Češku i Austriju”, rekao je Herrmann.

U Češkoj je broj zaraženih koronavirusom naglo porastao, a u Austriji, kao i u cijeloj Europi, broj novih infekcija ubrzano raste.

Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas, nedavno je već upozorio na mogućnost zatvaranja granica zbog pandemije. Ovo proljeće smo imali vrlo loša iskustva, kazao je Maas.

Naime, Njemačka je zatvorila svoje granice na početku pandemije, što je dovelo do kaosa u susjednim zemljama. Sredinom lipnja ulazak je opet bio omogućen.


Autor: CroExpress Datum objave: 20.10.2020.