Njihovu dodatnu radost uvećala su njihova unučad, kći i zet iz obitelji Pranjić koji su čitali čitanja i molitvu vjernika i fra Denis koji je predvodio sv. misu.

Zlatni jubilej bračnoga zajedništva u nedjelju su za vrijeme sv. mise u Bielsteinu proslavili Bože i Dana Vukoja.

Njihovu dodatnu radost uvećala su njihova unučad, kći i zet iz obitelji Pranjić koji su čitali čitanja i molitvu vjernika, a fra Denis koji je predvodio sv. misu udijelio im je blagoslov te križ i molitvenik Put u Život koji im može biti od pomoći u zajedničkoj molitvi i učvršćivanju vjere, piše HKM Köln.

Ova obitelj započela je svoje zajedništvo prije točno 50 godina na Kočerinu (Široki Brijeg). Oni su svima dobro poznati u ovim krajevima jer žive u Wiehlu već preko 50 godina. Otkad su u mirovini jedan dio godine provode u Širokom Brijegu, iako je Bože iz Rakitna (Posušje), a jedan u Wiehlu te su nedjeljom neizostavno na sv. misi u Bielsteinu.

Bože i Dana krajem šezdesetih su radili u Austriji. 1969. godine Bože je došao u Wiehl, a kad su se vjenčali za njim je 1971. g. došla i njegova supruga Dana.

Život u tuđini nije ih štedio, kao ni ostale, a svoju djecu Vjekoslava i Brigitu koje su dobili u Njemačkoj odgojili su u našem kršćanskom i hrvatskom duhu. Od svoje dvoje djece obdareni su sa šestero unučadi.

Draga Dane i Bože, neka vas dragi Bog blagoslovi i čuva!


Autor: CroExpress Datum objave: 09.02.2021.