Iz HFS Lenek Adelaide s uzbuđenjem najavljuju da su nakon više pokušaja organizacije, konačno spremni biti domaćini drugog Hrvatskog festivala folklorne umjetnosti u lipnju 2023. godine.

Nakon fantastičnog prvog izdanja u Perthu 2019. godine, članovi HFS Lenek iz Australije pozivaju sve koji mogu da planiraju dolazak na ovaj događaj. Također, putem društvenih mreža su najavili predviđene aktivnosti tijekom održavanja festivala.

Festival će se održavati od petka, 16. lipnja do nedjelje, 18. lipnja 2023. godine.

Natupit će sljedeća društva: HFS Lenek (Adelaide), HFG Zagreb (Perth), HKUD LADO Geelong, HKUD Stepinac (Canberra), Lado Croatian Folkloric Ensemble of Western Australia i Hrvatski Folklorni Ansambl Zvonimir (Melbourne).

Što se tiče nastupa i drugih popratnih aktivnosti to bi se trebalo odvijati prema idućem planu: prvog dana predstavljanje svih sudionika, u subotu će se održati veliki koncert u gradskoj vijećnici Woodville, a poslije toga i “after party” te u nedjelju će biti oproštajno druženje.

Ulaznice za subotnji koncert bit će dostupne su na TryBookingu sredinom travnja, poveznica će se objaviti na društvenim mrežama društava tako da će svi zainteresirani biti pravovremeno obaviješteni.


Autor: CroExpress Datum objave: 20.03.2023.