PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

09.12.2019
tekst
tekst

Aktualno

PODIZANJE 200 EUR (1500,00 KUNA) U HRVATSKOJ Gosta će koštati 300,00 kn, a odlazak na sladoled 1200,00 kn

Foto: Facebook/Daniel Radeta

Foto: Facebook/Daniel Radeta

Kako izgleda jedan prosječan dan gosta koji zaluta u Zadar na sladoled?

Br. pregleda: 3331

Autor: CroExpress/Daniel Radeta

Tako smo i ove godine dogurali do početka turističke sezone kasnije nego ikad. Kolone auta koje pokušavaju pronaći parking su samo početak njihove agonije. Nakon nekoliko provedenih sati u automobilu nekim čudom se ponekom i ukaže slobodno mjesto.

Tada nastupa drama oko plaćanja istog i utvrđivanje da li je automobil propisno parkiran s obzirom na to da je većina parkinga na Poluotoku neoznačena. Nakon što shvate da se jednostavno nemaju kome obratiti, kreće prava pustolovina i potraga za ispravnim aparatom koji osim kovanica prima i papirnati novac ili kartice.

Do trenutka pronalaska istog, gost dolazi do spoznaje da je već dobio kaznu u iznosu od 150,00kn.

Sada kad je jednom neslavno završila epizoda s parkingom kreće nova epizoda s podizanjem gotovine s bankomata. Red da se u gradu pojede sladoled i naravno plati dnevna karta za parking. Na svakih 10 metara svijetle razno razni uređaji spremni za pljačku epskih razmjera (slike u prilogu).

Podizanje samo 200€ (1500,00 kuna) gosta će koštati 300,00 kuna što znači da je za svakog tko odluči trošiti u HR automatski sve skuplje za 20%.


Em što smo već napravili antireklamu ovakvim hohštaplerski firmama u destinaciji još smo i generalno izmijenili vizuru mediteranskog grada. Svaki taj aparat izgleda kao šaka u oko našem gradu u moru, gradu u kamenu. Tako su četiri kantuna već odavno preimenovana u četiri bankomata zahvaljujući bandi koja naš grad i svoje postojanje vide samo kroz profit.

Nakon što je buđet već došao na svega 1050,00 kn nakon plaćene kazne i provizije bankomata put navodi na kalelargu po sladoled.

Nakon 500 metara smrada od friganja svega i svačega dolazimo do slastičarnice u kojoj će četveročlana obitelj napokon pojesti "slado"led" . O cijeni i kvaliteti sladoleda neću govoriti jer nema smisla. Neki nisu ni valjali dok je kuglica bila i 3 kune.

Nakon kratke šetnje u gradu bez organiziranih događaja red je da se djeca odvedu na spavanje. Dolazak na mjesto gdje je ostavljeno auto konačna je potvrda da je ovo bio zadnji posjet Zadru. Auto je odveo pauk zbog nepropisnog parkiranja uz kaznu od 750,00kn ili 120,00 eura prema tečaju iz bankomata.

To vam je dragi moji bio samo sladoled u Zadru, naravno uz naknadu za korištenje bankomata u iznosu od 29,30 HRK i tečaju 6,5!

23.07.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.