PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

23.01.2020
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

ISELJENICI RUŠE SVE REKORDE Hrvati iz inozemstva u domovinu poslali 75% više novca, ali to nije sve!

Foto: Unión de Asociaciones Croatas de la República Argentina

Foto: Unión de Asociaciones Croatas de la República Argentina

Br. pregleda: 2032

Autor: CroExpress

Devizne doznake iseljenih Hrvata koje šalju kući u Hrvatsku prošle su godine dosegnule rekordnih milijardu i 740 milijuna eura ili oko 13 milijardi kuna!

Prema podacima Eurostata, najviše novca šalju naši građani koji žive i rade u drugim zemljama Europske unije, lani je to bilo 921 milijun eura. Iz zemalja izvan Europske unije, uglavnom Kanade, SAD-a, Australije i Novog Zelanda u Hrvatsku stiže još 822 milijuna eura.

Godinu dana prije devizne doznake ukupno su iznosile nešto više od milijardu eura pa je ovo skok od gotovo 75 posto, a očekuje se da će ove godine iznosi koje naši gastarbajteri šalju kućama i svojim obiteljima dosegnuti čak dvije milijarde eura.

U skorijoj budućnosti, dakle, možemo se nadati da, zahvaljujući mudroj politici Vlade, u Hrvatskoj nitko više neće morati ništa raditi. Za nas će raditi naša braća i sestre, sinovi i kćeri u inozemstvu, a mi ćemo ovdje ponedjeljkom na predizborne skupove, utorkom na bolovanje, srijedom ćemo štrajkati, četvrtkom pregovarati, petkom spajati, subotom šetati špicom po kavama, a u nedjelju se od svega toga odmarati, kazao je Zoran Šprajc u emisiji RTL Direkt u srijedu, 13. studenoga.

14.11.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.