U ponedjeljak, 4. siječnja., u popodnevnim satima u organizaciji Hrvatskog centra Salzburg, Hrvatske katoličke župe bl. Alojzije Stepinac i udruge “Bauern helfen Bauern”, na put prema Hrvatskoj krenuo je kamion s više od 16 tona humanitarne pomoći za stradale od katastrofalnog potresa koji je prije nekoliko dana pogodio područje Petrinje i Siska.

Danas je u jutarnjim satima sva roba uspješno istovarena u skladištu Caritasa sisačke biskupije, uz pomoć više od 200 mladih volontera!

U dogovoru s Caritasom sisačke biskupije pomoć u hrani, higijenskim potrepštinama, grijalicama i dr. namijenjena je župama Petrinja II, Hrastovica i Čuntić, kao i svim okolnim mjestima. 

Zahvaljujući mnogobrojnim donatorima: Hrvatima, Austrijancima, Turcima, Bošnjacima, Srbima, Bugarima, Nijemcima i drugim donatorima i ljudima dobre volje i velikog srca, prikuljeno je 16 tona raznih proizvoda.

U međuvremenu je, voditelja hrvatske župe u Salzburgu fra Zlatka Špehara kontaktirao i sisački biskup mons. Vlado Košić

Ovim putem prenosimo njegovu zahvalu svim vjernicima naše župe, članovima Hrvatskog centra, te svim donatorima raznih nacionalnosti koji su svojim prilogom potpomogli ovu humanitarnu akciju. Svima od srca hvala!

Naša akcija ovime ne prestaje, u dogovoru s ljudima na terenu nastojati ćemo, ako je potrebno, uputiti još materijalne pomoći. Prikupljanje više nego potrebne financijske pomoći trajat će do kraja ovog mjeseca. Pred mnogim stanovnicima pogođenih područja stoji težak put do povratka u vlastiti dom, nadamo se da ćemo našim prilozima taj put olakšati i ubrzati. U ime naše župe hvala svima!’, poručili su iz Župe i Hrvatskog centra Salzburg.

Na bankovnom računu Hrvatske katoličke župe bl. Alojzija Stepinca u Salzburgu, do danas je evidentirana uplata 269 donatora i 17 direktnih uplata u župnom uredu. Na službenom računu Župe uplaćeno je 60.000,00 eura, prikupljanje sredstava se nastavlja do kraja mjeseca siječnja.


Autor: CroExpress Datum objave: 05.01.2021.