PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

09.12.2019
tekst
tekst

Iseljenički info

PREDSTAVLJENA KONCERTNA SEZONA U OSORU Voces8 i Janoska Ensemble predvode niz od osamnaest festivalskih programa

Foto: TZ Malog Lošinja

Foto: TZ Malog Lošinja

U foajeu Muzeja Apoksiomen u Malome Lošinju najavljen je program 44. osorskih glazbenih večeri, festivala koji se kontinuirano održava od 1976. godine.

Br. pregleda: 1284

Autor: CroExpress/PR

Umjetnički voditelj Branko Mihanović predstavio je niz od petnaest koncerata u osorskoj katedrali, među kojima svakako valja istaknuti važna inozemna gostovanja poput Voces8 (koji su u Osoru već nastupili prije dvije godine), Ansambla Janoska s programom koji spaja klasiku i glazbu Beatlesa te londonski The Illyria Consort koji će izvesti djela jadranskog glazbenog baroka.

Prva festivalska večer rezervirana je za 'Dalmatinsku misu' austrijskog skladatelja splitskog podrijetla Franza von Suppéa, a zasebno mjesto u programu ovogodišnjeg festivala pripada praizvedbi komorne opere 'U potrazi za plavom pticom' Olje Jelaska, na libreto Sanje Ivić. Nizu sjajnih pjevača u toj će se izvedbi pridružiti lošinjska Klapa Čikat.


Martina Lipovac iz Pučkog otvorenog učilišta predstavila je program u Ljetnom kinu Vladimira Nazora, ciklus opernih adaptacija čiju režiju potpisuje Daniel Marušić (Gotovčev 'Ero s onoga svijeta', Brkanovićev 'Ekvinocij' i Bersin 'Oganj').

Ana Kučić, gradonačelnica Maloga Lošinja, naglasila je važnost festivala za kulturnu ponudu cresko-lošinjskog otočja i istaknula dolazak predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar- Kitarović na koncert otvaranja, dok se čitav program odvija pod njezinim visokim pokroviteljstvom.

Josip Nalis iz Udruge Osorske glazbene večeri i izvršni direktor festivala pozvao je publiku da i ove godine pohodi osorska glazbena zbivanja, prati izvedbe novih djela koja su skladana na narudžbu festivala, a one koji ne mogu doći osobno, da uključe HTV 3 televizijski program u utorak 16. srpnja, u 21 sat i poslušaju izravan prijenos koncerta otvorenja.

Cjelokupni je program dostupan na www.osorfestival.eu

12.07.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.