PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

13.08.2020
tekst
tekst

Iseljenički info

HUMANITARNI BAZAR U LUKSEMBURGU I Hrvati u Luksemburgu iznova pripremaju sjajnu prezentaciju svoje zemlje

Foto: Goran Filipović

Foto: Goran Filipović

Voditeljica najavljuje dojmljiv prostor hrvatskog štanda koji će biti obogaćen mnogobrojnim domaćim specijalitetima, ukrasima i detaljima.

Br. pregleda: 2123

Autor: Goran Filipović

Prva adventska nedjelja u Luksemburgu proći će u znaku 59. izdanja manifestacije 'Bazar international de Luxembourg' pod visokim pokroviteljstvom luksemburške vojvotkinje Marije Terese. Radi se o najvećoj međunarodnoj i neovisnoj humanitarnoj priredbi u Luksemburgu, koja posjetiteljima nudi mogućnost obavljanja predbožićne kupovine i uživanja u delicijama više od 70 zemalja sudionica.

I Hrvati u Luksemburgu iznova pripremaju sjajnu prezentaciju svoje zemlje u prostorima velesajma LuxExpo. Voditeljica štanda Ivana Schumacher Filipović, uz angažman više od 50 vrijednih volontera, najavljuje dojmljiv prostor hrvatskog štanda koji će biti obogaćen mnogobrojnim domaćim specijalitetima, ukrasima i detaljima.
Već tradicionalno naći će se tu mandarine iz Opuzena, maslinovo ulje, pršut, sir, domaće rakije, paprenjaci i božićni kolači te drugi specijaliteti.

'I ove nam godine za potrebe Bazara dolazi voće našeg partnera Mama Organica iz doline Neretve. Veliki dio ćemo prodati u obliku svježeg soka na hrvatskom štandu. Bazar ima humanitarni karakter i njime se slijedi cilj borbe protiv siromaštva u cijelom svijetu, a naročito pružanje pomoći djeci, ženama i osobama s invaliditetom. Raduje nas što je uprava Bazara ove godine usvojila naš prijedlog da se dio pomoći usmjeri Hrvatskoj udruzi za školovanje pasa vodiča i mobilitet', rekla je Ivana Schumacher Filipović.

Hrvatski štand na 'Bazaru' (Luxexpo, Kirchberg) možete posjetiti u subotu 30. studenog 2019. (od 11 do 19 sati) i u nedjelju 1. prosinca 2019. (od 10 do 18 sati).

26.11.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.