Predsjednik Zoran Milanović izrazio je u četvrtak sućut kolegama novinara, urednika i političkog komentatora Mislava Bage i njegovoj obitelji, ocijenivši da je njegov odlazak tragedija za hrvatsko novinarstvo.

Milanović je na svojoj Facebook stranici objavio sućut u kojoj se prisjetio i njihovih susreta i razgovora te njegove profesionalne etike.

“Neizmjerno sam tužan zbog smrti Mislava Bage. Sretali smo se i razgovarali godinama, uvijek samo zbog posla koji nas je vezao, ali nakon tih razgovora rastajali se gotovo pa kao dugogodišnji prijatelji”, napisao je.

Dok je radio svoj novinarski posao te britke intervjue koje je vodio naprosto neusporedivo s bilo kim, ocijenio je Milanović, posebno je imponirala njegova profesionalna distanca.

“Novinarstvo je radio pošteno i nepotkupljivo, prema svakom sugovorniku pristupao jednakom mjerom – već dovoljno da njegov odlazak bude tragedija za hrvatsko novinarstvo. Ali bio je Bago i puno više od toga i zato će nedostajati svojim kolegama i prijateljima” istaknuo je.

“Obitelji Mislava Bage, kao i svima koji su s njim radili izražavam svoju sućut.”


Autor: CroExpress Datum objave: 18.08.2022.