Festival „Neki novi klinci“ već 20 godina otkriva sjajne mlade pjevače, koji svojim nastupima mame osmijeh na lica. Ove će se godine polufinale održati u subotu, 25. lipnja, u 21 h na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici, a finale u Novom Vinodolskom 26. lipnja.

Festival je to u kojemu djeca zaista imaju glavnu ulogu u svemu – od glavnih i pratećih vokala, dječjeg žirija (uz stručni žiri) i orkestra pa do uvijek sjajnih dječjih voditelja.

Festival je podijeljen u dva dijela – prvi dio je natjecateljski, na kojem će nastupiti 50 osnovnoškolaca. Uz pjevače će biti novi dječji bend – „Crazy Rock“, a do sada je kroz festival prošlo 15 bendova u ovih 20 godina.

Drugi dio festivala je onaj revijalni. Zapjevat će bivši sudionici, danas odrasli ljudi.

Nagradu će prvi puta dodijeliti udruga „Muzika u koracima“. Oni organiziraju glazbene kampove u kojima će sudjelovati najbolji sudionici ovogodišnjeg festivala.

Osim što će pokazati svoje zavidne vještine i, kao i svake godine, zabaviti i zadiviti posjetitelje svojim vrhunskim nastupima, mali glazbenici će uživati i u druženju te sklopiti neka nova prijateljstva.

Umjetnički  ravnatelj, ali i dobri duh festivala, je Božidar Darko Majstorović, omiljeni učitelj glazbe brojnih generacija. Njegove su riječi „Cijeli život radim ono što volim, a volim glazbu i djecu koja se raduju zajedno sa mnom svakom našem uratku… Glazba je velika radost.“ svakako najljepša pozivnica za dolazak na Festival „Neki novi klinci“.

Posjetite nas u subotu, 25. lipnja, i provedite ugodnu večer u centru Crikvenice uz „Neke nove klince“!                                                                                                                                                             

Organizator: Centar za kulturu Grada Novi Vinodolski

Pokrovitelji: Grad Crikvenica, Grad Novi Vinodolski, Turistička zajednica Grada Crikvenice, Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski, „Eko-Murvica“ d.o.o.

Medijski pokrovitelji: Novi list, Kanal RI, Radio Rijeka

Kontakt osoba:

Mario Butorac, ravnatelj Centra za kulturu Grada Novi Vinodolski

mobitel: 091 185 6411


Autor: TZ Grada Crikvenice Datum objave: 24.06.2022.