Velebno povijesno imanje bana Josipa Jelačića u Zaprešiću ugostit će 05. svibnja ove godine na Danu Slovenije u Hrvatskoj od 10 do 14 sati više od 200 poduzentica i poduzetnika, kao i svih onih koji to žele biti iz svih krajeva Slovenije i Hrvatske, a s ciljem da u uvjetima koji nas poslovno i egzistencijalno okružuju iznađemo najkvalitetnija rješenja za uspješnu prodaju, odnose s klijentima, plasman proizvoda i usluga, te primarno poslovno preživljavanje i učinkovit tržišni opstanak…

Prvi je to bilateralni poslovno – poduzetnički događaj kojega organizira Poslovna zajednica Osjeti Hrvatsku u suradnji s Gradom Zaprešićem, koji ne samo da je pogranični grad s našim slovenskim susjedom, nego je i gradonačelnik Željko Turk predsjednik Zajednice gradova Hrvatske. Grad Zaprešić, već je od ranije nositelj titule Grad prijatelj ženskog poduzetništva koju je primio upravo od Ženskog poduzetničkog centra, sada spreman u ulozi domaćina slovensko – hrvatskog poduzetničkog susreta.

Želja nam je ovakvim skupovima otvoriti našim poduzetnicima novo tržište, potaknuti bolju suradnju hrvatskih i slovenskih poduzetnika koji bi mogli zajedno kvalitetnije konkurirati na velikom europskom tržištu. Slovenski poduzetnici svakako mogu iznijeti i svoja iskustva prelaska na euro što hrvatske poduzetnike uskoro očekuje. U trenutnim neizvjesnim okolnostima, osobito u gospodarskom smislu, bolja razmjena roba, usluga, ali i iskustava, može znatno unaprijediti poslovanje brojnih malih poduzetnika s obiju strana granice. Stoga se nadam da će ovaj skup našim poduzetnicima otvoriti neka nova vrata te da će ovo biti prvi korak u gradnji hrvatsko-slovenske suradnje i razmjene, jer ipak smo zajedno jači. Dobro došli u Zaprešić – iskazao je dobrodošlicu svima na Dan Slovenije u Hrvatskoj 05. 05. i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

Na Danu Slovenije u Hrvatskoj premijerno će se izvan granica Slovenije predstavit unikatna i iznimno kreativna Anima collection iz Ljubljane. Djelo je to i umjetnina idejnog začetnika Vasje Zupančiča, poduzetnika iz Ljubljane koja osvaja kupce diljem Slovenije zahvaljujući i zajedničkom radu sa sinom Gašperom, kreativnim direktorom ovog inspirativnog poslovnog projekta i kolekcije.

Među prvima dolazak u Zaprešić potvrdila je i Branka Aralica, direktorica Poduzetničkog centra Vrelec Rogaška Slatina, ističući kako upravo u instituciji kojoj je na čelu ne prestaju aktivnosti izgradnje mreže organizacija koje pomažu poduzetnicima na ostvarivanju ciljeva, kako u Sloveniji tako i u inozemstvu.

Uspjehu se nada i Davor Kovačić, poduzetnik iz Zagreba, inovator i kreator branda Lala – prve hrvatske ležaljke za otvorene i zatvorene wellness, spa i turističke namjene.

Iz Maribora u Zaprešić dolazi 05. 05. poduzetnica Mihaela Jeler, vlasnica NU GEN tvrtke za prevenciju zdravlja, te je danas partner  slovenske međunarodne tvrtke ININ s 23-godišnjom tradicijom jedne od najuspješnijih tvrtki u Sloveniji u području očuvanja zdravlja.

STEM područje Republike Hrvatske na Danu Slovenije u Hrvatskoj predstavljat će i poduzetnica Darinka Bistrović, vlasnica tvrtke Didacta advance d.o.o. iz Čakovca. Riječ je o vrlo kreativnom i inovativnom poslovnom okružju i djelovanju (STEM – kratica nastala od engl.riječi  – SCIENCE (znanost), TECHNOLOGY (tehnologija), ENGINEERING (inženjerstvo), MATHEMATICS (prirodoslovlje),  za koje ova hrvatska ekonomistica koja ima više desetljeća iskustvo rada na realnom tržištu, traži partnere u Sloveniji. 


Autor: CroExpress Datum objave: 02.05.2022.