U prostorijama Hrvatske katoličke župe u Münchenu održano je natjecanje kviza bavarske koordinacije.

Učenici su se marljivo pripremali sa svojim učiteljicama, a izvrsni rezultati natjecateljskih skupina svjedoče o njihovom trudu i znanju. No, važno je istaknuti da su se svi učenici zabavili i uživali u druženju.

U kategoriji mlađih učenika sudjelovale su skupine Hrvatska, Bosna, Hajduk Split i Hrvatska banda. Pobjedu su odnijeli učenici iz skupine Hajduk Split s nastavnog mjesta München Neuhausen: Rafael Noah Čilić, Ante Kujundžić, Viktoria Skampardoni, Marija Kujundžić i Martin Botica.

U kategoriji starijih učenika natjecale su se skupine Slavonke, Dalmacija, Hrvatska dica i Herceg-Bosna. U pobjedničkoj skupini Hrvatska dica bili su učenici iz Augsburga: Angelina Mara Altmann, Antonio Mario Altmann i Andreas Marko Altmann, kao i učenica Helena Mandić iz Mühldorfa te Marija Vrbančić iz Landshuta.

Nakon zanimljivog kviza, uslijedilo je druženje i osvježenje za sve sudionike, a potom je uslijedilo proglašenje pobjednika i podjela nagradnih paketića za sve učenike.

Organizatori iz Hrvatske nastave u Bavarskoj zahvaljuju svima na sudjelovanju i podršci te posebno ističu zahvalu roditeljima koji su izdvojili svoje vrijeme kako bi doveli učenike na natjecanje iz cijele Bavarske. Ovo je još jedan uspješan događaj koji je okupio mlade ljude i promicao znanje i druženje u hrvatskoj zajednici u Bavarskoj.


Autor: CroExpress/ Hrvatska nastava u Bavarskoj Datum objave: 24.05.2023.