Brzi antigentski testovi priznavat će se za ulazak u Hrvatsku.

Zbog povećanog broja novozaraženih od koronavirusa u Hrvatskoj su na snazi strožije mjere. Ovisno u koju županiju dolazite, potrebno je istražiti mjere koje su stupile na stagu od županijskih stožera. Tri nacionalne mjere, koje vrijede za cijelu državu, produljene do 15. travnja zbog povećanog broja novozaraženih u Hrvatskoj.

Za cijelu državu vrijede mjere u kojima je ograničen rad dječjih igraonica i radionica u zatvorenom prostoru, zatim se zabranjuje trening u zatvorenim prostorima, osim za prvi i drugi rang natjecanja i vrhunske sportaše, te se ograničava prelazak preko hrvatske granice.

Mjere za prelazak granice

Voditelj Nacionalnog stožera Davor Božinovič kazao je: “Za ulazak u Hrvatsku priznavat će se i brzi antigenski testovi, a moći će se ući i s potvrdom o cijepljenju, uključujući i rusko i kinesko cjepivo, ili potvrdom o preboljenoj bolesti koja će vrijediti 180 dana”.

Mjere za Splitsko-dalmatinsku i Šibensko-kninsku županiju

Na prijedlog županijskih stožera, što je usvojio Nacionalni stožer u radno vrijeme ugostiteljskih objekata u Splitsko-dalmatinskoj i Šibensko-kninskoj županiji skraćeno je do 20 sati. Novost je i da su maske obavezne na otvorenom gdje se očekuje veći broj ljudi. Navedena mjera se posebno odnosi na tržnice, područja ispred trgovačkih centara ali i na područja ispred crkvi.

Također se preporuča obustava posjeta korisnicima ustanova socijalne skrbi koje pružaju uslugu smještaja u zatvorenim prostorima. No, tamo gdje je to moguće, uz strogo pridržavanje propisanih epidemiološki mjera moguće je organizirati posjete korisnicima na otvorenom.


Autor: CroExpress Datum objave: 01.04.2021.