Organizator ove nesvakidašnje manifestacije bio je Ski klub Sinj u suradnji sa županijskom udrugom DalSKI (udruženje skijaških klubova 4 dalmatinske županije) i domaćinom Adria Ski iz Kupresa.

Na skijalištu Ski centra Čajuša na Kupresu kod polazišta četverosjeda održano je drugo izdanje ‘Sinjske Ski Alke’. Najbolje umijeće na skijama gađajući kopljem u alku imao je Jerko Župić koji je u sve tri trke pogodio u sridu.

Nesvakidašnja je to bila Alka koja se drugi  put održala na  snijegu. Prva je bila 2020., kada je slavio Marko Vrca, a prošle godine nije održana zbog poznatih okolnosti vezanih za koronavirus. Pobjedniku ovogodišnje Ski Alke pripale su vrijedne nagrade, a na njegovo koplje vojvoda Zdravko Cvitković privezao je plamenac s hrvatskom trobojnicom. Na ovom događaju bio je prisutan i sinjski gradnonačelnik Miro Bulj.

Cijelo natjecanje i popratni dio manifestacije održano je po uzoru na pravu vitešku Sinjsku alku. Sve je predvodio Ski Vojvoda Zdravko Cvitković, cijelu organizaciju pratili su i kontrolirali članovi Ski Časnog suda, a alkarsku povorku sastavljenu od 17 Ski alkara predvodio je Ski Alajauš Damir Gulam i njegov zamjenik Ante Barać, inače predsjednik Ski kluba. Tu su bile i ostale dužnosti zastupljene u Alki – barjaktar, ađutant i drugi.

Ne morate sebi vizualizirati kako bi mogla izgledati Alka na skijaškoj stazi. Potrudili smo se pronaći fotografije ovog uistinu jedinstvenog događaja, u linku ispod teksta pogledajte fotogaleriju.

SKI ALKA NA KUPRESU 22.01.2022

Objavljuje Nas KupresSubota, 22. siječnja 2022.

Autor: CroExpress Datum objave: 22.01.2022.