Autor: CroExpress
Hrvatski fond za stipendiranje (CSF) proslavio je 30. obljetnicu dobrotvornom večerom u Sacramentu u Kaliforniji. U proteklih 30 godina CSF pruža financijsku pomoć hrvatskim i bosanskohercegovačkim studentima slabijeg imovinskog stanja.
‘Bez te pomoći, mnogi od tih sjajnih mladića i žena ne bi mogli dobiti visokoškolsko obrazovanje. Bilo je moguće pomoći zato što su pojedinci, obitelji i organizacije podržavali našu misiju velikodušnim donacijama ili su sponzorirali jednog ili više studenata‘, kazali su iz CSF.
Glavni govornik i gost noći bio je bivši stipendist dr. Božo Skoko. Skoko je govorio o važnosti CSF-a i kako je fond pomogao više od 400 studenata
Glazbeni dio večeri uveličali su Hojsak & Novosel, Grupa Skalinada Kolo, Sidro Tamburaški sastav, Folklorni ansambl Koraci i Klapa Zora. 
Održana je i aukcija, a sav prihod doniran je djeci u financijskim potrebama u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. 
Na večeri su dodijeljena priznanja osnivačima i dugogodišnjim organizatorima CSF-a.
‘Inicijalni san naših osnivača sada je stvarnost. Naši prvi učenici, koji su proživjeli rat i sukobe, sada vode produktivan, miran i pun život u neovisnoj Hrvatskoj. Tijekom 30 godina, CSF je postao više od dobrotvorne organizacije. Postali smo obitelj brižnih ljudi koji su njegovali i razvijali snove mnogih mladih muškaraca i žena’, rečeno je na večeri.

Datum objave: 03.05.2019.