Dobro je da smo prepoznali ljepotu međusobnog zajedništva. Prvi put nakon dugo vremena mislim da smo otkrili da nismo sami, poručio je o. Antonio Mario Čirko. 

Uz oca Antonia Maria Čirka, remetskog župnika i upravitelja Svetišta Majke Božje Remetske, još od potresa u Zagrebu u ožujku ove godine koji je oštetio i svetište Majke Božje Remetske, vežemo misao “Bit’ će sve dobro”.

Stoga ne iznenađuje da i najnoviji animirani video uradak nosi upravo taj naziv. Jer i onda kada svi ostali vide samo zlo – vjernik zna i osjeća da Bog bdije nad svim stvarnostima našeg života, a Marija nas snažno zagovara kod svoga Sina.

Dobro je da smo prepoznali ljepotu međusobnog zajedništva

remetski župnik

Premijera animiranog filma bila je u emisiji Izdvojeno Laudato televizije i tada je o. Čirko rekao: “Ovaj film jedno je nadahnuće, a upravo preko medija i filma možemo prenijeti poruku ohrabrenja. Ova godina uistinu je bila teška: potres, poplava, epidemija, ali bit će sve dobro! Dobro je da smo prepoznali ljepotu međusobnog zajedništva.

Prvi put nakon dugo vremena mislim da smo otkrili da nismo sami, da naše župne zajednice nisu neke anonimne zajednice. Unatoč svemu, ljudi su se još više upoznali, unatoč izolacijama. Nikad neću zaboraviti Veliku subotu, kad smo blagoslivljali hranu i kad je cijela ulica izašla i veselila se susretu sa svećenikom”, kazao je remetski župnik.

Pogledajte video u nastavku.


 

Autor: CroExpress/HKM Datum objave: 28.12.2020.