PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

11.07.2020
tekst
tekst

Sport

UZ TAKVO RIGORNOZNO OSIGURANJE IPAK NAVIJAČKI INCIDENTI U SPLITU Tučnjava Mađara i Hrvata i domišljate poruke navijača HNS-u

Foto: splitski dnevnik

Foto: splitski dnevnik

Tučnjava, razbijeno staklo, privođenja... Uoči večerašnje utakmice.

Br. pregleda: 1831

Autor: CroExpress/Hina/Splitski dnevnik

Hrvatska nogometna reprezentacija se nakon četiri i pol godine vratila u Split gdje igra utakmicu protiv Mađarske u utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Danas su se na mjestu gdje inače navijači Hajduka pred utakmice ostavljaju poruke pojavila dva transparenta: 'Mogu li golubovi formirati kuku??' i 'Čega se bojite?', piše splitski dnevnik
zaključujući kako su se autor/i htjeli narugati osiguranju pred večerašnju utakmicu, koje je, napominju, apsurdno rigorozno. 

Poruka o golubovima odnosi se na golubove koji su se pojavili na utakmici Hajduka i Varaždina, kao i na kukasti križ koji se pojavio na poljudskom travnjaku 2015. godine protiv Italije. Počinitelji do danas nisu pronađeni, a HNS je teško kažnjen. Vrlo brzo poruke su uklonjene.

Tučnjava među navijačima

Jedan je mađarski navijač u srijedu navečer primljen u splitsku bolnicu dok je šest osoba privedeno u policiju, nakon što je u kasnijim večernjim satima u gradskoj četvrti Gripe došlo do tučnjave između dvije skupine navijača. Kako se doznaje iz splitske policije, među privedenim navijačima je i jedan Mađar.

Ovo nije prvi incident koji se dogodio uoči utakmice koja će se u četvrtak u 20,45 sati održati na stadionu Poljud između Hrvatske i Mađarske. Koji sat ranije skupina Mađara, kojih je prema tvrdnjama očevidaca bilo stotinjak, nakratko se potukla prilikom prolaska kroz uže središte grada, ali ih je interventna policija ubrzo smirila.

Kasno u srijedu ujutro u gradskoj četvrti Meje na kombiju mađarskih tablica razbijena su stakla, zbog čega je policija privela tri osobe. U tom incidentu nije bilo ozlijeđenih, budući da je vozilo bilo parkirano te se u njemu nije nitko nalazio. Drugi incident dogodio se u Ulici slobode, gdje je oko 15,30 sati veća skupina navijača pokušala napasti dvije osobe, najvjerojatnije Mađare. Policija je spriječila obračun većih razmjera te su uhićene dvije osobe.

10.10.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.