Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je u utorak da je šest osoba smrtno stradalo u potresu  – pet u Majskim Poljanama te djevojčica u Petrinji, a mediji večeras neslužbeno javljaju i o sedmoj žrtvi i to u crkvi u Žažini kod Siska.

“Imamo velike žrtve. U okolici Gline, u mjestu Majske Poljane, imamo pet smrtno stradalih osoba za sada. Sa djevojčicom iz Petrinje, ukupno šest smrtno stradalih u ovom razornom potresu”, rekao je Medved novinarima u Glini u koju je sa premijerom Andrejem Plenkovićem došao vidjeti posljedice razornog potresa. 

Izrazivši sućut obiteljima koji su izgubili svoje najmilije, istaknuo je da su sve službe na terenu. “Službe spašavanja nastavljaju raditi cijelu noć i u Petrinji, u Sisku, Glini i okolnim selima. Sve interventne službe su na terenu i koordinirano rade svoj posao”, naglasio je.

Medved je rekao i da su za ljude koji su izgubili svoje domove i ne mogu se vratiti u kuće organizirali smještaj.  “Sve naše sastavnice – sustava Domovinske sigurnosti, sustava Civilne zaštite, koordinirano odrađuju svoj posao u suradnji sa državnim stožerom te županijskim i gradskim stožerima”, poručio je.

Medved je rekao i da se za sada još ne može govoriti o veličini šteta jer su primarno usmjereni na spašavanje života. 

Mediji večeras neslužbeno navode i kako je smrtno stradala još jedna žrtva potresa i to u crkvi u Žažini kod Siska.

Razoran potres s epicentrom kod Petrinje koji se u 12,19 sati osjetio diljem Hrvatske bio jačine 6,2, izvijestila je Seizmološka služba.

18.15

Prema najnovijim informacijama šestero je poginulih: 12-godišnja djevojčica u Petrinji, 20-godišnji mladić iz jedne kuće, djed iz druge te otac i sin iz iste kuće u Majskim Poljanama kod Gline, potvrdila je za Index dogradonačelnica Gline Branka Bakšić Mitić. Preminula još jedna osoba u Majskim Poljanama.

Jedna osoba se bori za život.

Kuća u kojoj su poginuli otac i sin potpuno je sravnjena sa zemljom.


Autor: CroExpress. Hina Datum objave: 29.12.2020.