U subotu, 4. veljače, održana je “Društvena večer” Hrvatskog kulturnog kluba u prostorijama plesne škole “Galactic dance” u Zürichu.

Za ugodnu večeru sastali su se tamo hrvatski i švicarski prijatelji kluba, a pjevačice i pjevači kapele “Paulina” iz Varaždina s voditeljicom Vesnom Kušćer Čisar, su umjetnički i zabavno obogatili taj susret. Pokraj nekoliko starih i uvijek prisutnih članova kluba, posjetili su tu priredbu u većem broju i mlađe, do sada u klubu nepoznate i neaktivne osobe.

Bogata tombola, s glavnim zgoditkom povratnim letom “Croatia Airlinesa” za dvije osobe, je još više razveselila dobitnike. Unatoč politički i klimatski tmurnim vremenima, a ii zahvaljujući dobrim pripremama, brzo se razvila ugodna i vesela atmosfera.

U danima i večerima, kada ljudi nakon radnog dana traže način da se opuste, ovakve priredbe imaju dodatnu vrijednost. Pogotovo kada se, kao posljedice pandemije, s dugotrajno vrlo ograničenim mogućnostima druženja, a i zbog psihičkog pritiska rata u Ukrajini, mnoge udruge i klubovi raspadaju i društvene djelatnosti sve više jenjavaju.


Autor: CroExpress/Hrvatski kulturni klub Datum objave: 06.02.2023.