Akcija prikupljanja sredstava za malog Karla iz Varaždina koji treba skupo liječenje u Turskoj završava za 13 dana, a preostalo je još malo do ciljanog iznosa. Presudno je da se u ovu akciju humanosti, dobročinstva i darežljivosti uljuče svi koji mogu pomoći.

Našem pozivu da pomognu u prikupljanju dragocjenih sredstava rado su se odazvali i pristali Marco Radakovic, poznati hollywoodski glumac iz Bostona, Ina Vukić, istaknuta hrvatska iseljenička blogerica i kolumnistica i mnogi drugi. Iza imena Marco Radaković krije se dakako „naše gore list“, atraktivni dečko iz Zagrebačke Dubrave pravoga imena Marinko (uskoro više o njegovom životu i radu u Americi!).

Objavljuje Marco Radakovic u Četvrtak, 9. travnja 2020.

Karlovi roditelji pokrenuli crowdfunding kampanju

Prije nešto više od dva mjeseca u Općoj bolnici Varaždin rodio se Karlo Keretić, međutim vrijeme radosti za roditelje se ubrzo pretvorilo u vrijeme neizvjesnosti i straha jer je ustanovljeno da maleni Karlo tijekom trudnoće nije dobivao dovoljno kisika zbog čega je pretrpio oštećenje mozga, piše Jutarnji list u rujnu ove godine.

Tretman koji bi Karlu mogao pomoći postoji, no jako je skup i provodi se samo u jednoj bolnici u Istanbulu.

Ukupna cijena penje se na više od 40.000 eura kad se uračunaju i troškovi putovanja i boravka u Turskoj. 

Karlovi roditelji, Edita i Jurica, pokrenuli su stoga crowdfunding kampanju kako bi prikupili sredstva potrebna za Karlovo liječenje u bolnici Acibadem u Istanbulu. 

‘Moje ime je Jurica, a moja žena je Edita. Nas dvoje je čekalo jedan poseban dan kao i mnogi od Vas, a to je rođenje zajedničkog djeteta. No, naše veselje i sreća ubrzo su se nakon poroda pretvorili u tugu, strah i ljutnju. Dana 13.07.2020. rodio se naš Karlo kojem je teško oštećen mozak zbog smanjenog dovoda kisika tijekom trudnoće’, opisuje Karlov tata dan u kojem im se promijenio život.

‘Pronašli smo najbolji stručni tim za našeg Karla, no to se brzo izjalovilo zbog same cijene terapija i liječenja koja prelazi 30.000 eura minimum. Radi se o bolnici Acibadem iz Istanbula gdje rade jedni od najboljih doktora s najboljom opremom. No puni iznos da se to izvrši bio bi preko 40.000 eura ako Karlo ne ide sam, a Karlo ne može bez svoje mame jer se strašno boji i kako god malen bio, zna kad je ona prisutna. Stoga Vas ovim putem istinski molim za pomoć našem Karlu da probamo sve što je u našoj moći’, napisao je Jurica Keretić na stranici crowdfunding kampanje.

Detalje o crowdfunding kampanji za maloga Karla možete pronaći OVDJE.


Autor: CroExpress Datum objave: 19.12.2020.