Ovaj fratar će vas sigurno ostaviti bez teksta. Tek što pomislite, zašto!? Zna se i odgovor! Ovaj svećenik je svojim primjerom otvoreno pokazao kako se voli i kako se daju milodari.

Njegov jednostavan i blag pristup u centru Zagreba i plemenita gesta dobročinstva koju je udijelio osobi u potrebi, doimlje se poput najbolje izrečene propovijedi.

Ne smo da je bio osobito osjetljiv za nevolje nesretne žene, koja se srami tražiti ičiju pomoć, očito je pazio da ne bude povrijeđeno i njezino dostojanstvo. Jedno veliko bravoooo za ovog svećenika! Mi vjerujemo da je ova prelijepa gesta ne samo nama nego i svima istinska i prava inspiracija, a koja se zasniva na otvaranju vrata ljubavi prema bližnjima.

Ovu nesvakidašnju fotografiju objavio je zastupnik Mosta Marin Miletić, a onda ju i uz prigodan tekst podijelio s pratiteljima na društvenoj mreži Facebook.

Tekst prenosimo u cijelosti:

Zastanimo na trenutak pred ovom fotografijom i  promotrimo ju malo dublje
Foto: Marin Miletić/Facebook

‘Isuse, oprosti mi što sam i sam toliko puta prošao pored onih u kojima sam Te trebao prepoznati i – zastati. Oprosti mi što sam dopustio da mi sjene ovoga svijeta zamagle pogled pa Te nisam vidio u svim onima kroz koje si mi Ti htio govoriti. Varljiva su ovo vremena. Skliska. Često gledamo ono što ne trebamo, a ne vidimo pritom ono što bismo morali primijetiti. Drži nas budnima, Isuse’


Autor: CroExpress Datum objave: 21.04.2023.