Franjevački samostan svetog Petra i Pavla, Gorica – Livno ugostio je u utorak, 3. siječnja, izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića.

Povod su bili sportski uspjesi na međunarodnoj razini koje ovaj izbornik sa svojom nogometnom momčadi niže već dulje vrijeme, a gorički fratri kao dobri susjedi – roditeljska kuća Zlatka Dalića je najbliža samostanu – htjeli su mu i osobno čestitati.

Dobrodošlicu Zlatku među franjevce izrekao je gorički gvardijan fra Marko Ešegović, čestitavši mu na svim uspjesima koje je postigao kao izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije, a da pri tome nikad nije zaboravio posvjedočiti svoju vjeru u Boga, što je u današnjem svijetu velike dezorijentiranosti i odbijanja kršćanskih vrednota poprilično rijedak slučaj.

Zlatko Dalić boravio kod livanjskih franjevaca, na uspjesima mu čestitao i banjalučki biskup mons. dr. fra Marko Semren
FOTO: Franjevački samostan sv. Petra i Pavla – Gorica

Gvardijan je ovom prigodom Zlatku darovao i prigodne poklone. Zatim je pomoćni banjolučki biskup mons. dr. fra Marko Semren, uime Banjolučke biskupije, čestitao Zlatku i Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na postignutim uspjesima pročitavši tekst posvete s knjige koju mu je ovom prigodom darovao „Banjolučka biskupija u riječi i slici od 1881. do 2006.“, a koji potpisuju banjolučki biskupi mons. Franjo Komarica i mons. Marko Semren, gdje između ostaloga piše: „Uime nas biskupâ Banjolučke biskupije, svećenika, redovnika i vjernika zahvaljujemo Vam što ste kao izbornik Hrvatske nogometne momčadi s njome ostvarili veleban uspjeh na svjetskom nogometnom natjecanju u Kataru godine 2022. te nama i Hrvatima diljem svijeta priuštili iznimnu radost i zadovoljstvo za božićne blagdane. Čestitamo Vam i na osobnom svjedočenju kršćanskih vrednota!“

Nakon Zlatkove zahvale na čestitkama slijedilo je jednosatno druženje uz kavu i razgovor o sportu, prije svega o nogometnom prvenstvu u Katru.


Autor: CroExpress Datum objave: 04.01.2023.