Aktivist koji je uništavao cijevi s gradilišta vjerojatno nije računao na otpor. Prevario se.

Mjesto Saint-Pierre-de-Colombier u Francuskoj postalo je mjesto sukoba redovnica i “ekoloških aktivista”. Aktivistima je sporna izgradnja katoličkog vjerskog centra koju silom žele zaustaviti, ali redovnice su odlučile stati na kraj ometanjima gradnje.

Spor traje još od 2018. kada je izgrađen projekt za izgradnju centra. Tijekom proteklih pet godina gradnja je jedno vrijeme bila i zaustavljena od strane državnih vlasti, ali nakon što su radovi nastavljeni 2022. godine aktivisti su ponovno krenuli s njihovim ometanjem jer, kako kažu, žele “zaštititi poljoprivredno zemljište”.

Aktivisti su novu akciju ometanja zakazali za ovaj ponedjeljak, ali časne su ih odlučile preduhitriti tako što su još noću postavile stražu oko gradilišta, te čak formirale i ljudski štit oko bagera koje je vršio iskapanje.

Unatoč “mjerama opreza” neki su se aktivisti uspjeli probiti do cijevi koje su bile postavljane u tlo i počeli ih krasti i uništavati, ali vjerojatno nisu očekivali da se časne neće predati bez borbe, prenosi bitno.net.


Autor: CroExpress Datum objave: 19.10.2023.