Ako ste se, 17. lipnja, zatekli u Crikvenici, na glavnome gradskom trgu, možda vam se učinilo da ste se odjednom našli u osamdesetim godinama prošloga stoljeća. Ne, to nikako nije deja vu već je održan treći po redu festival „Na palade – kanat i štorije osamdesetih“, prava poslastica za sve nostalgičare.

Izvanredan glazbeno – scenski program upotpunilo je nesvakidašnje oduševljenje publike svih generacija, domaćih i stranih posjetitelja, kojih je bilo preko 2.500.

Devet izvođača (Ivana Kindl, Giuliano, duo Denis&Denis, Mario Battifiaca, Martina Majerle, Jozefina, Joso Butorac, Mirna Škrgatić i Mauro Staraj) svojim su nas interpretacijama poznatih hitova iz toga razdoblja vratili u osamdesete. Tako je publika vrlo rado pjevala i plesala uz I want to break free (Freddie Mercury, Queen), The Best (Tina Turner), If I could turn back time (Cher), Like a prayer (Madonna), Felicita (Al Bano & Romina), Ti si mi u krvi (Zdravko Čolić), Program tvog kompjutera (Denis & Denis), Stine (Oliver Dragojević), Jesen u meni (Parni valjak)… Kako znate da je glazbena manifestacija uspješna? Onda kada vidite da strani turisti s jednakim oduševljenjem pjevaju i plešu na pjesmu Like a prayer i Ti si moj hit. To je još jedan dokaz da glazba svakako spaja ljude i da tu ne postoji jezična barijera. Festival je imao i gosta iznenađenja, a to je bio Robert Ferlin koji je s Marijom Battifiacom izveo pjesmu Petersin i češanj. Veseli je dvojac pobijedio u ovogodišnjem glazbenom showu Zvijezde pjevaju, gdje su izveli i ovu pjesmu.

Ako ste se, 17. lipnja, zatekli u Crikvenici, na glavnome gradskom trgu, možda vam se učinilo da ste se odjednom našli u osamdesetim godinama prošloga stoljeća.
TZ Grada Crikvenice

Posebnu čar ovoj večeri svakako su dale interpretacije autentičnih štorija iz vremena osamdesetih našeg poznatog kantautora Nevena Barca, ali i prikaz izbora za miss Crikvenice iz toga vremena.

Kroz festivalsku večer proveo nas je duhoviti voditeljski dvojac Uršula Tolj i Mario Battifiaca, a glazbena pratnja svim izvođačima bio je izvrsni Infinity bend.

„Nakon kratke stanke ‘Na palade’ je uplovio u ovu sezonu punim jedrima. Veseli me što smo za ovo izdanje festivala odabrali upravo ovo, jedno od najplodonosnijih perioda u glazbi. Izrazito sam zadovoljan izvođačima, hitovima, voditeljima, organizatorima, a posebno publikom koja je ostala u punom broju do samoga kraja“, rekao je umjetnički voditelj Robert Grubišić.

TZ Grada Crikvenice

Direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice Marijana Biondić nije krila svoje oduševljenje: „Presretna sam da smo nakon dvije godine prisilne pauze uspjeli ponovno organizirati festival „Na palade“, koji je u svakom pogledu premašio naša očekivanja. Posebno mi je drago što je jučer Crikvenica bila puna domaćih ljudi i gostiju koji su pjevali i plesali više od dva sata, a upravo je to dokaz da je ovakav festival ono što naš grad treba.“

Već sada s nestrpljenjem iščekujemo sljedeće izdanje festivala jer ovo je jedna od manifestacija koja zasigurno ostaje dugo u sjećanju i kojoj se iznova s veseljem vraćamo.

Ne znamo ki je program vaših kompjuteri, ki van je va krvi, a bome ni ki je vaš hit ili želja, ali znamo da smo sinoć uživali.

Organizator festivala „Na palade“ je Turistička zajednica Grada Crikvenice, a pokrovitelji su Grad Crikvenica i „Eko-Murvica“ d.o.o.


Autor: TZ Grada Crikvenice Datum objave: 20.06.2022.