Hrvatska Klapa BA, ansambl klapa iz daleke Argentine, sprema se proslaviti svoj veliki jubilej – 25 godina neprekidnog rada i izvanrednog glazbenog naslijeđa.

Hrvatska Klapa BA, je klapa iz daleke Argentine, sprema se proslaviti svoj veliki jubilej – 25 godina neprekidnog rada i izvanrednog glazbenog naslijeđa.

Svečani koncert povodom ovog značajnog događaja bit će održan 4. studenog 2023. u glavnom gradu Argentine, Buenos Airesu.

Klapa BA ima duboke korijene u iseljeničkoj zajednici Hrvata u Argentini. Osnovana je 1998. godine, a njezina priča ima poseban emocionalni naboj. Klapa nije nastala s namjerom postati profesionalna glazbena grupa, već iz dubokog osjećaja prijateljstva i čežnje da se oda počast jednom posebnom prijatelju iz djetinjstva.

Razlog nastanka klape bio je sjećanje na prijatelja koji je život dao za Hrvatsku tijekom Domovinskog rata. Ta tužna sudbina njihovog prijatelja potaknula je članove klape na stvaranje glazbe kako bi sačuvali uspomenu na njega. Njihova želja za očuvanjem sjećanja na prijatelja i odavanjem počasti hrabrim borcima ujedinila ih je, rezultirajući stvaranjem Klapa BA.

Dvadeset i pet godina nakon osnivanja, Klapa BA ostaje vjerna svojim korijenima i svom izvornom cilju. Njihov jedinstveni način pjevanja i izvođenja klapske glazbe izvan granica Hrvatske zaslužuje posebno priznanje. Njihova posvećenost i strast prema glazbi ne posustaju niti malo u usporedbi s klapama u domovini.

Svečani koncert povodom 25. obljetnice bit će prilika za sve ljubitelje klapske glazbe da uživaju u predivnim izvedbama ovog ansambla. Buenos Aires će zasigurno zazvoniti od emotivnih nota i prisjetiti se priče o klapi dobrih prijatelja – buenos amigos, priči o Klapa BA, koja je uspješno prenosila nasljeđe Hrvatske i svojih hrabrih junaka iz Domovinskog rata kroz četvrt stoljeća.


Autor: CroExpress Datum objave: 02.11.2023.