Hrvatski misionar u Boliviji Ivica Vrbić privukao je pažnju svojim inspirativnim statusom na Facebooku.

Citirajući Majku Tereziju, napisao je: “Ono što mi radimo samo je kap u oceanu. No bez našega rada, ocean bi bio siromašniji za tu kap.” U svom statusu, Vrbić se također osvrnuo na fotografije s proslava Svete Krizme koje su trenutno popularne na Facebooku, istaknuvši važnost “da kap svetog ulja prodre u srce i um svih koji su primili pečat Duha Svetoga”.

Međutim, fra Ivica je također podijelio svoju brigu oko izobilja materijalnih stvari koje su vidljive na mnogim proslavama. “Gledam fotografije i proslave, drago mi je da se slavi i da se rodbina i prijatelji druže, ali ponekad se pitam hoće li uspjeti pojesti sve te silne torte i kolače,” napisao je misionar. “Molim da ne ugušimo poticaje Duha Svetoga u izobilju materijalnih stvari, koji nam otvara oči srca i usmjerava nas putem djelotvorne ljubavi, da bismo došli do vječnog spasenja!”

Vrbić je također pozvao slavljenike da svoju radost podijele s drugima, predlažući da odnesu jednu od torti sa svog slavljeničkog stola kolegi prvopričesniku ili krizmaniku čiji roditelji nemaju posao ili ne primaju redovitu plaću. “Osjetit ćeš da je tvoje srce veće od kuće,” poručio je fra Ivica Vrbić.

FOTO: screenshot, Facebook, Ivica Vrbić

Autor: CroExpress Datum objave: 29.04.2023.