Autor: CroExpress

Barbara Carek (33) iz Zagreba obratila nam se sa zanimljivom molbom – da joj pomognemo u potrazi za djedom. Naravno, odlučili smo prenijeti njenu molbu našim čitateljima s nadom da će se među njima, osobito australskim Hrvatima, naći netko tko će znati nešto o sudbini Barbarinog djeda.

Ime Barbarinog djeda je Franjo Kurić. Franjo je rođen 03.05.1938. u Rakitovcu, mjestu pokraj Velike Gorice. U drugom mjesecu 1963. godine otišao je brodom iz Italije za Australiju. Nakon toga se obitelji nekoliko puta javio pismom i otad ga više nisu čuli. Iza sebe je ostavio suprugu Milku i dvoje djece, Vericu i Dragicu. Franjo trenutno u Hrvatskoj ima četvero unučadi i desetero praunučadi. Ako je još uvijek živ, danas bi imao 79 godina. 

– Potragu sam pokrenula prvo iz čiste znatiželje, a kasnije, kada sam dobila svoju djecu, htjela sam da oni znaju svoje korijene i obitelj, gdje i koliko je imaju – kaže nam Barbara.

Ako netko poznaje Franju ili ima bilo kakve informacije o njemu, molimo da nam se javi u Facebook inbox kako bismo informacije proslijedili Barbari. Unaprijed zahvaljujemo!

Datum objave: 20.12.2017.