Velebno povijesno imanje bana Josipa Jelačića u Zaprešiću ugostilo je u četvrtak, 5. svibnja, poduzetnike na Danu Slovenije u Hrvatskoj.

Na njemu je sudjelovalo više od 100 poduzetnica i poduzetnika, kao i svih onih koji to žele biti iz svih krajeva Slovenije i Hrvatske, a s ciljem pronalaska najkvalitetnijih rješenja za uspješnu prodaju, odnose s klijentima, plasman proizvoda i usluga, te primarno poslovno preživljavanje i učinkovit tržišni opstanak…

Prvi je to bilateralni poslovno-poduzetnički događaj kojega je organizirala Poslovna zajednica Osjeti Hrvatsku u suradnji s Gradom Zaprešićem. Grad Zaprešić, već je od ranije nositelj titule Grad prijatelj ženskog poduzetništva koju je primio upravo od Ženskog poduzetničkog centra, a sada spreman u ulozi domaćina slovensko-hrvatskog poduzetničkog susreta.

Bilateralni poduzetnički susret Dan Slovenije u Hrvatskoj

“Drago mi je da se danas u Zaprešiću okupilo više od 100 poduzetnika i poduzetnica kako bi se međusobno povezali i surađivali te ono najvažnije pronašli konkretna rješenja za današnju situaciju u kojoj se nalazimo; od pandemije preko rata u Ukrajini do stanja samog gospodarstva. Gospodarstva Slovenije i Hrvatske zajedno čine 1 posto BDP-a Europske Unije čime više nego zorno pokazujemo kako tek zajedno i u međusobnoj suradnji možemo ostvariti očekivane tržišne rezultate.” rekla je Sanela Dropulić, idejna začetnica i direktorica poslovne zajednice Osjeti Hrvatsku.


Domaćin, gradonačelnik Zaprešića Željko Turk u svom govoru je istaknuo sljedeće: “Želja nam je ovakvim skupovima otvoriti našim poduzetnicima novo tržište, potaknuti bolju suradnju hrvatskih i slovenskih poduzetnika koji bi mogli zajedno kvalitetnije konkurirati na velikom europskom tržištu. Slovenski poduzetnici svakako mogu iznijeti i svoja iskustva prelaska na euro što hrvatske poduzetnike uskoro očekuje. U trenutnim neizvjesnim okolnostima, osobito u gospodarskom smislu, bolja razmjena roba, usluga, ali i iskustava, može znatno unaprijediti poslovanje brojnih malih poduzetnika s obiju strana granice.”

Poslovna zajednica Osjeti Hrvatsku, kao i svi mi zajedno s njom, nevladina je, neprofitna, nestranačka inicijativa, organizacija i skup stručnjaka koji žele bolju Hrvatsku za sve.
Autor: CroExpress, TV Zapad Datum objave: 06.05.2022.