U Hrvatskom centru u Beču održan je izvanredan glazbeni događaj – tradicionalni “Proljetni koncert” zbora “Otvorena srca”.

Pod dirigentskom palicom talentirane Ena Romić, zbor je zajedno s posebnim gostima stvorio nezaboravno glazbeno iskustvo za sve prisutne. Koncert je oduševio prepunu dvoranu publike koja je imala privilegiju uživati u raznolikom glazbenom programu.

Na pozornici su se pridružili renomirani bariton Domagoj Jurčević, virtuozni glazbenici “Dubrovački kavaljeri” te talentirani pjevači Victoria i Mario Šimičić, uz klavirsku pratnju Giuseppea Terza. Njihova izvedba gradišćanskih tradicionalnih napjeva te hrvatskih klasičnih i popularnih pjesama bila je doista impresivna i dirnula je srca prisutnih.

Zbor “Otvorena srca” ima poseban razlog za slavlje ove godine jer obilježava svoju 40. godišnjicu postojanja. Tim povodom planiraju održati svečani koncert koji će biti još jedan vrhunski glazbeni doživljaj za ljubitelje njihove glazbe.

Proljetni koncert zbora 'Otvorena srca' oduševio publiku u Hrvatskom centru u Beču
Foto: Croatian Embassy in Austria, Petar Tyran

Podršku ovom događaju je pružila Andrea Šelendić iz Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beču. Njezino sudjelovanje istaknulo je važnost i podršku koju veleposlanstvo pruža kulturnim događanjima koja promiču hrvatsku glazbu i umjetnost izvan domovine.

Hrvatski centar u Beču i zbor “Otvorena srca” ponosni su na uspješnost ovog koncerta i zahvaljuju se svima koji su sudjelovali i podržali ovo izvanredno glazbeno iskustvo. Njihova predanost očuvanju hrvatske glazbene baštine i umjetničkog izraza ostaje snažna, a ovaj koncert je bio još jedan korak prema tome cilju.


Autor: CroExpress Datum objave: 26.05.2023.