Velika okupljanja hrvatskih zajednica diljem svijeta su prilika za druženje, dijeljenje iskustava i održavanje veza s rodnom domovinom.

Stoga, pozivamo sve Hrvate iz Urugvaja da rezerviraju datume od 23. do 26. studenog kako bi sudjelovali na Sedmom susretu hrvatske dijaspore Južne Amerike, koji će se održati u Montevideu.

Organizator ovogodišnjeg susreta je Hogar Croata de Montevideo, a cilj skupa je promicanje hrvatske kulture i povijesti te očuvanje tradicije i običaja. Na susretu će biti prisutni i brojni predstavnici Hrvatske države, uključujući ministra vanjskih poslova, gospodina Gordan Grlića Radmana.

Tijekom četiri dana susreta, sudionici će imati priliku prisustvovati različitim kulturnim događajima, izložbama, predavanjima i panel raspravama. Također, bit će organizirani sportski događaji, koncerti i degustacija hrvatskih delicija.

Sedmi susret hrvatske dijaspore Južne Amerike predstavlja izvrsnu priliku za povezivanje hrvatskih zajednica diljem Južne Amerike i jačanje veza s rodnom domovinom. Organizator Hogar Croata de Montevideo poziva sve zainteresirane da sudjeluju na ovom značajnom događaju.


Autor: CroExpress Datum objave: 27.04.2023.