Ključni je cilj da postignemo takvu procijepljenost da osiguramo imunitet i normalan život ne samo preko ljeta, nego i na jesen, kazao je Janša.

Slovenci će od ponedjeljka moći birati kojim će se cjepivom protiv COVID-a cijepiti, najavio je danas premijer Janez Janša.

– Imamo dovoljno cjepiva i od ponedjeljka će se vrsta cjepiva moći birati, kazao je danas Janša u prigodnom govoru na kongresu svoje Slovenske demokratske stranke (SDS).

– Ključni je cilj da postignemo takvu procijepljenost da osiguramo imunitet i normalan život ne samo preko ljeta, nego i na jesen, kazao je Janša te pozvao građane da se cijepe u što većem broju.

U Sloveniji se cijepi mRNK cjepivima Moderne i Pfizer/BioNTecha te vektorskim cjepivima AstraZenece i Johnson & Johnsona, no zbog većeg zanimanja za mRNK cjepiva, a manje raspoloživosti, tempo cijepljenja nije bio kakav se očekivao u početku.

Prema službenim podacima u Sloveniji je do sada dozama potrebnima za punu imunizaciju cijepljeno 28,2 posto stanovništva, a prvom dozom njih 797.861.


 

Autor: CroExpress/Hina Datum objave: 20.07.2021.