Karaaslana i njegovu suprugu dok su prelazili cestu počela je zanositi bujica. Upravo tada, austrijski susjed skočio je u vodu i spasio im život.

U mjestu Hallein kod Salzburga, bujica je povukla Ayşe & Salih Karaarslan, migrante turskog porijekla. U pomoć im je priskočio rođeni Austrijanac, Alexander Eisenmann, koji je, spašavajući ih, riskirao vlastitu sigurnost.

Bračni par Karaaslan bio je u restoranu čiji su voditelji, u središtu Halleina. Zbog jake kiše voda se počela nakupljati u vrtu restorana. Za kratko vrijeme, voda se popela i do 1,5 metra. Poplavljena vozila blokirala su most preko rijeke. Salih Karaaslan, opisao je te trenutke ovako:

“Dok smo čekali na uglu restorana, gledali smo hoćemo li negdje vidjeti vatrogasce, policiju, ali bezuspješno. Morao sam u tom trenutku odlučiti što ćemo. Nismo imali drugog izbora, da smo ostali, voda bi nas vjerojatno odnijela i utopili bismo se.”

Karaaslana i njegovu suprugu dok su prelazili cestu počela je zanositi bujica. Upravo tada, austrijski susjed skočio je u vodu. Salih Karaaslan izjavio je da su živi zahvaljujući hrabrosti svojih susjeda:

“Kad nas je susjed Alexander Eisenmann vidio u vodi, skočio je ne trepnuvši, i spasio nas.”

Dirljive su riječi zahvalnosti koje mu danas putem društvenih mreža upućuju Turci iz cijele Austrije: Dobro se dobrim vraća, a ljudskost nema naciju! Video je na svojim društvenim mrežama podijelio i turski ministar vanjskih poslova, Mevlüt Çavuşoğlu.


Autor: CroExpress Datum objave: 21.07.2021.