Potpuno renoviran 2018. godine sa 168 soba, hotel Lišanj je na rivijeri predstavio potpuno novi proizvod, obiteljski hotel koji se prilagođava našim mlađim gostima.

Razigrani dizajn, najviša razina usluge, moderni sadržaji i posebno prilagođena infrastruktura zadovoljavaju potrebe i interese djece, omogućujući njihovim roditeljima da se opuste i odmore. Uz četiri vanjska bazena, svatko će zasigurno pronaći svoje savršeno mjesto pod suncem za nezaboravan, aktivan obiteljski odmor.

FAMILY HOTEL LIŠANJ u Novom Vinodolskom
FAMILY HOTEL LIŠANJ u Novom Vinodolskom
FAMILY HOTEL LIŠANJ u Novom Vinodolskom
FAMILY HOTEL LIŠANJ u Novom Vinodolskom
FAMILY HOTEL LIŠANJ u Novom Vinodolskom
FAMILY HOTEL LIŠANJ u Novom Vinodolskom

Rezervacije i informacije: +385 51 800 480

E-mail: reservations@jadran-crikvenica.hr

Gastro-enološka ponuda

Stoljetna tradicija ugostiteljstva i hotelijerstva očituje se u posebnosti okusa i mirisa nacionalne hrvatske kuhinje. Bogatstvo okusa čine prirodni sastojci iz morskih namirnica i škrte primorske zemlje. Stoljetna oaza zdravstvenog turizma obiluje i posebnostima primorske kuhinje u kojoj su naglašena jela pripremljena na tradicionalan način.

FAMILY HOTEL LIŠANJ u Novom Vinodolskom
FAMILY HOTEL LIŠANJ u Novom Vinodolskom

U kavani Inter možete probati „Tortu Frankopan“, jedinstvenu crikveničku slasticu čija je receptura stara preko 335 godina i u originalnoj verziji se jedino tu može i kušati. Priprema se na temelju rekonstrukcije starog recepta iz kuharice iz 1686. godine čija je autorica bila kneginja Eleanora Maria Rosalia von Eggenberg.

Oko 30-tak najboljih recepata tradicionalne crikveničke kuhinje sabrano je u knjižici „Kuharica našeh non“, koja je izdana povodom jubileja 600 godina od prvog spomena imena Crikvenica, kako bi se sačuvala tradicija i autohtonost spremanja primorskih delicija.

Iz nekadašnjih zaboravljenih starih kuharica naših nona i danas se osim standardnih ribljih i mesnih specijaliteta pripremaju jela koja možete probati samo na crikveničkoj rivijeri: Crikveničke rupice, Slani vinćoli na svetejolenski, Batuda“ te poznate slastice poput Crikveničkih palačinki, Svetojelenskih friti, ili primjerice Crikveničkog štrudela.

Uz poznata jela nude se i autohtona vina. Najpoznatija je Vrbnička žlahtina, autohtono bijelo vino s otoka Krka. U Vinodolskoj dolini, nedaleko Crikvenice, ponovno se uzgajaju stare autohtone vrste grožđa cabernet sauvignon, frankovka, žlahtina, chardonnay i druge sorte, te se poslužuju našim hotelima i kampovima.

Plaže

Crikvenička i Makarska rivijera obiluju dugim prekrasnim plažama te kristalno čistom moru. Svatko će pronaći svoju idealnu pješčanu ili šljunčanu plažu s brojnim sportskim i zabavnim sadržajima, ili pak mirnu prirodnu uvalu uronjenu u mediteransko raslinje.

FAMILY HOTEL LIŠANJ u Novom Vinodolskom

Sve naše destinacije krase prirodne uvale, pješčane i šljunkovite plaže. Plaže su prilagođene svim uzrastima, osobama s invaliditetom, mladima, obiteljima s djecom, pa čak i kućnim ljubimcima.

FAMILY HOTEL LIŠANJ u Novom Vinodolskom

Na plažama se nude brojni sportsko-rekreativni sadržaji prikladni za sve uzraste, bogata ugostiteljska ponuda, iznajmljuju se suncobrani i ležaljke, ili pak, posjetite jednu od brojnih pješčanih crikveničkih plaža poput Gradskog kupališta ili Crni molo, šljunčane inačice poput Balustrade ili plaža ispred hotela Lišanj, Kaštel, Slaven, Kačjak te brojnih drugih.

I za sve kućne ljubimce u Crikvenici se nalazi svjetski poznata Monty’s Dog Beach, prva plaža specijalizirana za naše četveronožne prijatelje.

Sport i rekreacija

Na Rivijeri Crikvenica i u okolici pruža se niz mogućnosti za sve one koji žele aktivno provesti svoj odmor. Blaga klima omogućuje bavljenje sportom na otvorenom tijekom cijele godine. Svaki će ljubitelj sporta ovdje pronaći nešto za sebe: od rukometa, košarke, odbojke, malog nogometa, tenisa, stolnog tenisa do jedrenja, plivanja, ronjenja i ribolova.

ADRENALINSKI PARK

Nalazi se u neposrednoj blizini hotela Omorika i Ad Turres Holiday Resorta sa zanimljivim sadržajima za sve uzraste.

BICIKLIZAM

Duž Rivijere te u njenom zaleđu, u Vinodolskoj dolini, svoje mjesto mogu pronaći ljubitelji biciklizma s gotovo 300 km biciklističkih staza. Zahvaljujući idealnim vremenskim uvjetima te raznolikosti terena, začas se možete naći u šumskom zaleđu na 1200 m nadmorske visine s koje puca nezaboravan pogled na more.

PARAGLIDING, PJEŠAČENJE, PLANINARENJE

Crikveničko-vinodolska rivijera kao stvorena je za sve zaljubljenike u planinarenje, kao i rekreativce koji uživaju u šetnji prirodom, ali i one čija strast je paragliding. Uživajte na Stazi Valova, Stazi litica, Nebeskoj stazi te brojnim drugim koje čekaju da ih otkrijete.

DVORANSKI SPORTOVI

U gradskoj sportskoj dvorani u centru Crikvenice održavaju se tijekom cijele godine utakmice i turniri (rukomet, košarka, odbojka), obavljaju pripreme kadetskih i reprezentativnih selekcija, te se nude razne mogućnosti za građane koji se rekreativno bave sportom.

SPORTOVI NA VODI

Water sport centri u sklopu plaža nude bogatu ponudu za odrasle i djecu: skijanje na vodi, vožnja s padobranom, iznajmljivanje pedalina i čamaca.

U Crikvenici i Selcu nalaze se ronilački centri u okviru kojih se organizira i škola ronjenja. Na raspolaganju je i jedriličarski klub koji organizira zanimljive škole jedrenja.

Tijekom ljetnih mjeseci na Rivijeri se održavaju brojne sportsko-rekreativne priredbe. U Selcu, Crikvenici i Dramlju se tradicionalno organizira ribarenje s gostima, posebno u vrijeme održavanja Ribarskog tjedna u Crikvenici. U kolovozu svi ljubitelji plivanja mogu iskušati svoju izdržljivost sudjelujući u tradicionalnom Plivačkom maratonu Šilo – Crikvenica.

SPORTSKI CENTRI HOTELA

Sportski centar Kačjak, u sklopu istoimenog smještajnog objekta, obuhvaća teniske terene, univerzalno igralište za mali nogomet i košarku, igralište za badminton i mini golf. Pogodan je za održavanje teniskih turnira uz organizaciju smještaja.

Sportski centar Lišanj nalazi se u neposrednoj blizini hotela te su gostima na raspolaganju teniski tereni, kao i multifunkcionalni teren pogodan za brojne sportove poput odbojke, rukometa, nogometa i sl.

Sportski centar Omorikanalazi seispred hotela Omorika, u blizini plaže. Raspolaže s teniskim terenima, igralištem za mali nogomet s umjetnom travom, terenom za badminton, stolnim tenisom i mini golfom. Zbog blizine hotela, pogodan je za dolazak organiziranih grupa sportaša.

TRČANJE

Svakog prvog adventa u godini, duž Rivijere trči se “Adria Advent Maraton” – prava poslastica za sve zaljubljenike u trčanje, jedinom profesionalnom međunarodnom maratonu i polumaratonu koji se trči neposredno uz morsku obalu.

Jadran Crikvenica

Hotelsko poduzeće Jadran s poslovnim sjedištem u Crikvenici najveća je tvrtka na crikveničko-vinodolskoj rivijeri i jedan od predvodnika turističkog poslovanja na Jadranu. U sastavu Grupe Jadran je i Club Adriatic d.o.o. iz Baške Vode, a upravlja i s nekoliko objekata izvan vlasničkog portfelja. Ugostiteljsko-turističke usluge pruža u hotelima i turističkim naseljima različitih kategorija s više od 2.500 kreveta u 1.250 soba, te u kampovima i kampiralištima s više od 1.700 mjesta.

Grupa Jadran kroz povijest

Ugostiteljsko turističko poduzeće Jadrannastalo je godine 1964. integracijom hotelskih poduzeća “Crikvenica”, “Esplanade”, “Therapia” i “Villa Danica”. Kasnije su izgrađeni hoteli International, Mediteran, depandansa hotela Esplanade, Rivijera u Dramlju, integrirani su hoteli u Novom Vinodolskom, Povilama i Selcu (Varaždin, Jadranka, Esperanto, Slaven, Kamp Selce), a u Crikvenici je izgrađen novi turistički kompleks Ad Turres s hotelom Omorika, dok je na području Dramlja izgrađeno turističko naselje Kačjak. Godine 1988. preuređuje se pavlinski samostan u jedan od bisera crikveničkog turizma – hotel Kaštel.

Godine 1993. Jadran postaje dioničko društvo. Od 2018. godine većinski udio preuzimaju dva hrvatska obvezna mirovinska fonda – PBZ Croatia osiguranje i Erste plavi.

Osnovne informacije

  • Tvrtka: Jadran d.d.
  • Sjedište: Bana Jelačića 16, 51260 Crikvenica
  • Telefon: + 385 51 241 222
  • Fax: + 385 51 241 632

Autor: CroExpress Datum objave: 27.07.2022.