Putem Facebooka Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) upozorava na novu internetsku prevaru.

Pripazite na poruke koje dolaze na vaš e-mail ako često naručujete stvari preko interneta. Ako ste tijekom duljeg odmora u Lijepo Našoj odlučili nešto naručiti, ovo je važna informacija za vas. U Hrvatskoj su u zadnje vrijeme česte viralne prevare i stoga je veoma bitno biti na posebnom oprezu. Hrvatska pošta i HAKOM upozoravaju korisnike da ne otvaraju poveznice koje dobiju putem e-maila.

Naime, putem Facebooka Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) upozorava na novu internetsku prevaru a objavili su i fotografiju kako izgleda.

Iz agencije su poručili. “Ne otvarajte poveznice prije nego provjerite jesu li stvarno poslane od naznačenog pošiljatelja”.

Prije nekoliko dana na sličnu prevaru je upozorila i Hrvatska pošta. 

“E-poštom se šire lažne obavijesti o pošiljci koja je stigla na ime korisnika. U obavijesti se od primatelja e-pošte traži da klikne na poveznicu za potvrdu pošiljke. Molimo korisnike da ne odgovaraju na poruke sa sumnjivim poveznicama te da ne otvaraju poveznice koje se u njima nalaze jer se time izlažu riziku od krađe svojih podataka”, navodi se na njihovoj stranici. 


Autor: CroExpress Datum objave: 28.07.2021.