CroExpress/Francisko Pavljuk

Uz svjetski dan molitve za duhovna zvanja, koja se slavi na 4. Vazmenu (Uskrsnu) nedjelju, nedjelju Dobroga Pastira 3. svibnja donosimo vam živo svjedočanstvo jednog duhovnog zvanja. Riječ je o najstarijem njemačkom svećeniku u biskupiji Fulda vlč. Bruno Kant koji ima 104 godine.

Još i dan danas dolazi na svete mise u župnu crkvu u Löschenrodu. Iako već četiri godine mise sam ne predslavi, on suslavi.
Njegovo se mjesto zna, odmah desno do oltara. Rođen je 26. veljače 1916. godine u Werblinu. Otac mu je poginuo u ratu, a majka mu je umrla u 71.-oj godini svoga života.
Davne 1943. godine bio je pozvan u vojsku i tadašnji rat iz kojeg se je vratio 1948. godine. Tri je godine bio u zarobljeništvu. Nakon deset godina prekida nastavlja teološki studij. Za svećenika je zaređen 23. srpnja 1950. godine u katedrali u Fuldi.

Umirovljen je 1991. godine. Ove godine slavi 70. obljetnicu svoga svećeništva. I dan danas obilazi bolesne i umiruće, te nosi svetu pričest i dijeli bolesničko pomazanje. Još je kako bi se reklo potpuno ‘fit’ i zdrav i sam se brine o svome domaćinstvu.

Ovaj sveti svećenik u poodmaklim godinama svoga ovozemaljskoga života živi je još svjedok i povijest jednog duhovnog i svetog zvanja. Kroz što je sve i u životu prošao
i propatio zna on sam.

Dragi čitatelju CroExpressa, ako si i Ti osjetio ili osjećaš duhovni poziv, ne boj se, odazovi se! Bog računa i s Tobom nesavršenim svojim stvorenjem.

Sveti Augustin je nakon obraćenja u teškim životnim trenucima ponavljao: ‘Ako su mogli ini i ine (sveti!), zašto ne bi mogao i ti, Augustine?’ Odvažio se i uspio. Ako je uspio Sveti Augustin, zašto ne bi mogao uspjeti i Ti.

Datum objave: 01.05.2020.