home
Foto: posveta-biskupi.hr

Foto: posveta-biskupi.hr

SKUPLJAJU SE POTPISI ZA MOLBU ZA HRVATSKE BISKUPE 'Moramo im reći da što prije posvete Hrvatsku Presvetom Srcu Isusovu i Bezgrješnom Srcu Marijinu'

Poziv udruge Vigilare.

Autor: CroExpress

Udruga Vigilare na čelu s predsjednikom Vicom Batarelom poziva sve da potpišu Molbu za hrvatske biskupe da što prije posvete Hrvatsku Presvetom Srcu Isusovu i Bezgrješnom Srcu Marijinu.

'U teškim vremenima treba posegnuti za učinkovitim sredstvima. Kao što smo se nebrojeno puta kroz našu tešku povijest osvjedočili, najučinkovitijim su se uvijek pokazali iskreni vapaji i pouzdanje u Svemogućeg Boga, Spasitelja Isusa Krista i njegovu Majku Mariju.

Zato vas pozivam da posjetite stranicu posveta-biskupi.hr i potpišete Molbu za hrvatske biskupe da što prije posvete Hrvatsku Presvetom Srcu Isusovu i Bezgrješnom Srcu Marijinu', pozvali su iz Udruge i dodali kako je Molba izrađena na poticaj mnogih podupiratelja i prijatelja Vigilare kako bi naša domovina zadobila nebesku zaštitu i duhovnu pomoć, i to preko apostolskih nasljednika - naših biskupa.
Posveta Presvetom Srcu Isusovu i Bezgrješnom Srcu Marijinu

Posveta Portugala i Španjolske

Na svetkovinu Navještenja Gospodinova, u srijedu 25. ožujka 2020. u Bazilici Naše Gospe od Svete Krunice u Fatimi, kard. António dos Santos Marto, biskup biskupije Leiria-Fátima predvodio je molitvu i posvetio Portugal i Španjolsku Presvetom Srcu Isusovom i Bezgrješnom Srcu Marijinom, moleći Isusovu i Marijinu pomoć i zaštitu u trenutku koji svijet sada proživljava.

Na svetkovinu, kad Crkva slavi Navještenje Mariji da će postati Majkom Isusovom, portugalski i španjolski biskupi molili su Njezin zagovor za 'izravne i neizravne' žrtve pandemije koja nas pogađa, za 'zdravstvene djelatnike, neumorne u svojim naporima pomaganja bolesnima', za 'vlasti, u njihovim naporima pronalaska rješenja' i 'za sve nas i naše obitelji'. 

'Crkva hodočasnica na zemlji, u Portugalu i Španjolskoj, narodi koji su Tvoji, gleda Tvoj otvoreni bok, Tvoj izvor spasenja i vapi: u ovom času jedinstvenom u povijesti, budi u pomoći svojoj Crkvi, nadahnjuj upravitelje naroda, poslušaj siromašne i ožalošćene, podiži ponižene i ugnjetavane, izliječi bolesne i grješnike, podiži pale i obeshrabrene, oslobodi zle i zatočene, i oslobodi nas od pandemije koja nas pogađa', rekao je kardinal Marto u molitvi posvete dviju zemalja, kojima su se pridružile i Albanija, Bolivija, Kolumbija, Kostarika, Kuba, Slovačka, Gvatemala, Mađarska, Indija, Meksiko, Moldavija, Nikaragva, Panama, Paragvaj, Peru, Poljska, Kenija, Dominikanska Republika, Rumunjska i Istočni Timor, od kojih su mnoge od njih usko vezane uz Fatimu i njezinu Poruku. 

'Posvećujući se Tvom Presvetom Srcu, Crkva se stavlja pod zaštitu Bezgrješnog Srca Marijina koje je oblikovano u svjetlu Tvoga Uskrsa i objavljeno ovdje troje djece kao utočište i put koji vodi Tvome Srcu. Djevice Marijo, Fatimska Gospo od Krunice, budi Zdravlje bolesnima i Utočište svojim učenicima rođenima pod Križem Tvoje ljubavi', molio je kardinal Marto. Molitva je završena molbom: 'U ovom jedinstvenom času trpljenja, primi one koji su u pogibelji, hrabri one koji se posvećuju Tebi i obnovi svijet i čovječanstvo. Amen'. 

Premda je posveta bila pripremljena za dvije države Pirinejskog poluotoka, u posljednja dva dana druge dvadeset i dvije biskupske konferencije sa svih kontinenata, kao i brojni vjernici iz čitavog svijeta, pridružili su se ovoj molitvi iz Fatime koja je izravno prenošena na brojnim televizijskim, radijskim i internetskim kanalima, u suradnji s Fatimskim svetištem i TV Canção Nova. Samo na YouTube kanalu Fatimskog svetišta u izravnom prijenosu ostvareno je 49 000 praćenja. Portugalska inicijativa nastala je kao molba jedne laičke skupine koja je prikupila na tisuće potpisa, te su molbu uputili Portugalskoj biskupskoj konferenciji. Ona je zatim tražila mišljenje svih portugalskih biskupa koju su prihvatili molbu, povjerivši kard. Antóniju Martu da obznani i predvodi molitvu.

30.03.2020.

Br. pregleda: 6236

© CroExpress 2020.