home
Foto: IKA

Foto: IKA

FRA IVICA, MISIONAR IZ BOLIVIJE Proslavio misu u zagrebačkoj Dubravi

Misu je slavio pred povratak u Boliviju, gdje s još trojicom kapucina, dvojicom svećenika i jednim časnim bratom, pastoralno djeluje u gradiću Mineru.

Autor: IKA

Hrvatski misionar franjevac kapucin fra Ivica Vrbić u prepunoj župnoj crkvi Sv. Mihaela u zagrebačkoj Dubravi u nedjelju 3. ožujka slavio je misu s redovničkom subraćom i vjerničkom zajednicom, u kojoj je proveo godine tijekom studija i priprave za svećeništvo.

Misu je slavio pred povratak u Boliviju, gdje s još trojicom kapucina, dvojicom svećenika i jednim časnim bratom, pastoralno djeluje u gradiću Mineru i 30-tak okolnih filijala u nadbiskupiji Santa Cruz de la Sierra.

Na početku misnoga slavlja riječi dobrodošlice i radost zbog njegova dolaska uputio mu je domaći župnik fra Branko Lipša. U prigodnoj, dojmljivoj i na trenutke posebno emotivnoj propovijedi misionar Vrbić opisao je zemljopisni položaj zemlje svoga misijskoga rada, njezinu političku, gospodarsku, zdravstvenu i obrazovnu situaciju s posebnim naglaskom na moralne i vjerske prilike. 

Vjernici su se odazvali pozivu da u granicama materijalnih mogućnosti pomognu potrebite u najsiromašnijoj državi Južne Amerike i u prijateljskome druženju nakon mise zaželjeli misionaru sretan put i ponovni susret tijekom njegova sljedećeg posjeta Hrvatskoj.

04.03.2019.

Br. pregleda: 1723

© CroExpress 2020.