home
Foto: Hina

Foto: Hina

POČINJE IZBORNA UTRKA Grabar-Kitarović u kampanji od 8.rujna. Reiner zadužen za vezu s Crkvom, Stier za otimanje glasova Škori!?

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović službeno bi kandidaturu za drugi mandat na Pantovčaku mogla objaviti u nedjelju 8. rujna, na katolički blagdan Male Gospe, piše Jutarnji list u četvrtak.

Autor: CroExpress/Hina

Iako taj datum još nije potvrđen, to je najvjerojatniji dan kada će i službeno najaviti da kreće u izbornu trku za Pantovčak nakon što je kandidaturu najavila u intervjuu radikalno desnom Hrvatskom tjedniku.

Na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a raspravljalo se o izbornom stožeru za predsjedničke izbore na čijem je čelu osječko-baranjski župan i predsjednik županijskog HDZ-a Ivan Anušić.

Njemu će, piše Jutarnji list, glavni zadatak biti mobilizirati HDZ-ovo biračko tijelo u Slavoniji da glas da Grabar-Kitarović a ne Miroslavu Škori koji u tom dijelu Hrvatske, prema posljednjim anketama, osvaja 30 posto glasova.

'U stožeru ćemo imati uzak tim, maksimalno desetak ljudi. Glasnogovornik kampanje bit će Zoltan Kabok, u timu će biti Ivo ivančić, direktor sveučilišta Vern, kojeg je u stožer preporučio sam predsjednik stranke Andrej Plenković. Osobe koje će nam raditi PR i društvene mreže angažirat ćemo na tržištu, to nam neće voditi stranački ljudi', kaže izvor iz HDZ-a za Jutarnji list.

U stožeru neće biti ljudi iz predsjedničina Ureda jer su aktivni dužnosnici. Sugovornik dodaje da u stožeru neće biti zvučnih imena. 'Sigurno ćemo se osloniti na jake stranačke ljude na terenu, koji neće biti u stožeru, ali će igrati jako važnu ulogu u našoj kampanji'.

Umirovljeni general bojnik Miljenko Filipović, predsjednik zajednice branitelja 'Gojko Šušak', bit će veza između branitelja i stožera predsjednice. 'Za odnose s konzervativnijim dijelom biskupa i kardinalom zadužen je Željko Reiner.

Naš izvor kaže da u kampanji jako računaju i na Plenkovićevog oponenta u stranci, Davora Stiera. S njima su već odrađeni razgovori i obećali su punu potporu', piše dnevnik.

Nekadašnji glavni operativac kampanje, zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić neće imati aktivnu ulogu a u HDZ-u ne očekuju da će odmagati, piše Jutarnji list u četvrtak.

22.08.2019.

Br. pregleda: 1170

© CroExpress 2020.